ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΗ ΥΠΕΡΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΑΙΜΙΑ

 
 
 
 
Ο Σύλλογος  με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία», και το διακριτικό τίτλο «LDL», είναι αναγνωρισμένος από το Πρωτοδικείο Αθηνών δυνάμει της υπ’ αριθμ. 851/2013 δικαστικής αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε με αυξ αρ. 29534 στο βιβλίο σωματείων στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
 

Αποστολή του Συλλόγου είναι:

  • η συμμετοχή και συνεργασία του Συλλόγου με επιστημονικούς οργανισμούς ή οργανώσεις, καθώς και με άλλους συλλόγους και με κάθε συναφή φορέα, οι οποίοι ασχολούνται με κάθε τρόπο με το ζήτημα της Οικογενούς Υπερχοληστερολαιμίας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πάθησης με νέες βελτιωμένες μεθόδους θεραπείας, διάγνωσης και ανίχνευσης φορέων,
  • η ενημέρωση και κάθε μορφής πληροφόρηση του γενικού πληθυσμού, αλλά και ειδικότερα όσων έχουν σχέση με τη νόσο,  προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν  για αυτή την  «κρυφή» αλλά τόσο απειλητική για τη ζωή ασθένεια,
  • η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών και η διεκδίκηση από το κράτος της έμπρακτης ενεργούς συμπαράστασης προς τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

 

Η Οικογενής Υπερχοληστεριναιμία είναι μία κληρονομική νόσος του μεταβολισμού στην οποία ένα γενετικό πρόβλημα προκαλεί πολύ υψηλά επίπεδα χοληστερίνη και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά μέσα σε μία οικογένεια. (Πηγή: https://www.incardiology.gr/)

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λυκούργου 9
Αθήνα 105 51
Τηλ.: 213 029 1504 - 6946 067301
Fax: 213 029 1504
E-mail: na@ldlgreece.gr
Website: www.ldlgreece.gr 

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode