Αύριο, 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

2014-06-13 19:45


 

Το 2003, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, η Διεθνής Εταιρεία Μετάγγισης Αίματος και η Διεθνής Ομοσπονδία Οργανώσεων Αιμοδοτών καθιέρωσαν την 14η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιούνται Εκστρατείες Ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη που υπάρχει για ασφαλές αίμα καθώς και για παράγωγά του, ενώ είναι μία σημαντική ευκαιρία για να ειπωθεί ένα τεράστιο ευχαριστώ στους δωρητές αίματος, αλλά και σε όλα τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Να πούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), οι ανάγκες σε αίμα της χώρας μας ανέρχονται σε 650.000 μονάδες περίπου ετησίως. Απ’ αυτές μόνο ένα ποσοστό που είναι λίγο μικρότερο από το 50% προέρχεται από τους εθελοντές αιμοδότες, ένα ποσοστό γύρω στο 50% προέρχεται από τους δότες αναπλήρωσης (συγγενείς ασθενών κ.λπ.) και μία ποσότητα 25.000 μονάδων εισάγεται από την Ελβετία με μεγάλο κόστος.

Έτσι και φέτος, αναγνωρίζοντας την προσφορά αυτή και αναδεικνύοντας το θετικό πρότυπο του Εθελοντή Αιμοδότη σε παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και τα μέλη Σύλλογοί της θα γιορτάσουν με όλον τον κόσμο την ημέρα αυτήν, σε όλη τη χώρα, με ποικίλες δραστηριότητες.

Το φετινό σύνθημα είναι απλό: «ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ – ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ»

Πραγματικά, κάθε προσφορά αίματος είναι ένα δώρο ζωής, γιατί αυτός που το λαμβάνει το έχει ανάγκη. Κάθε αιμοδότης είναι ένας ήρωας, γιατί σώζει μια ζωή. Και για να γίνει κάποιος αιμοδότης, δεν χρειάζεται να δώσει τίποτα άλλο παρά δέκα λεπτά από το χρόνο του. Γι' αυτό, ας βοηθήσουμε όλοι να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, για να βρει ανακούφιση ο πάσχων συνάνθρωπός μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που θα λάβουν χώρα αύριο, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών: www.posea.gr


Στοιχεία Επικοινωνίας της Ομοσπονδίας

Ολυμπιονίκη Χρήστου Μάντικα 7, Αχαρνές
Τηλ.: 210 24 30 560
E-mail: posea.gr@hotmail.com

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode