Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών ώστε η 25η Ιουνίου να καθιερωθεί Παγκόσμια Ημέρα για τη Λεύκη

2014-05-30 09:48

 

Σύμφωνα με είδηση που προώθησε το Health Daily ‒το έγκυρο καθηµερινό, ηλεκτρονικό, συνδροµητικό newsletter για το χώρο της Υγείας‒, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Σπάνια Μεταβολικά και Ενδοκρινικά Νοσήματα, με Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, καλεί ασθενείς και φίλους να λάβουν μέρος στην προσπάθεια που πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως για την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών, έτσι ώστε η 25η Ιουνίου 2014 να καθιερωθεί Παγκόσμια Ημέρα για τη Λεύκη.

Η Λεύκη είναι μία δερματοπάθεια που προσβάλλει έναν στους  εκατό ανθρώπους. Ειδικότερα, χαρακτηρίζεται σαν μία χρόνια προοδευτική καταστροφή ή αδρανοποίηση των μελανοκυττάρων της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα  να εμφανίζονται αποχρωματισμένες κηλίδες σε διάφορα σημεία του δέρματος. Εμφανίζεται σε άτομα κάθε ηλικίας, αδιακρίτως άντρες και γυναίκες, και σε πολλές περιπτώσεις συνυπάρχει με άλλες αυτοάνοσες νόσους. Επειδή, λοιπόν, τα ακριβή της αίτια παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα, και μιας και είναι μία παραμελημένη ασθένεια, το εύρος και η πολυπλοκότητά της απαιτούν διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής θεραπείας.

Συνεπώς, ας συμβάλλουμε όλοι  σε αυτήν τη διεθνή προσπάθεια, έτσι ώστε να ασκηθούν πιέσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί περαιτέρω Έρευνα γύρω από αυτό το νόσημα και να βρεθεί η πολυπόθητη αγωγή. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 482.965, και χρειάζονται 500.000. Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει, μπορεί να υπογράψει εδώ
 

Στοιχεία Επικοινωνίας του Συλλόγου

Tηλ: 210-7750277 & 6976 347625
Email: pasyfasmen@gmail.com
Website: www.pasyfasmen.gr

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode