Καμπάνια για την ένταξη των ΑμεΑ: «Γιατί, ποιος είναι τέλειος; Ελάτε πιο κοντά!»

2013-12-03 22:35

 

Ο ελβετικός Οργανισμός για άτομα με αναπηρίες ProInfirmis, θέλοντας να ταρακουνήσει για ακόμα μία φορά την Κοινωνία και να καταρρίψει την εικόνα του τέλειου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), δημιούργησε την καμπάνια «Γιατί, ποιος είναι τέλειος; Ελάτε πιο κοντά!», η οποία πρόβαλλε κούκλες βιτρίνας στα πρότυπα ατόμων με ειδικές ανάγκες τοποθετημένες σε πολυκαταστήματα της χώρας.

Η προηγούμενη καμπάνια που είχε ετοιμάσει ο εν λόγω Οργανισμός και η οποία είχε διαδοθεί αμέσως στα Mέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προκαλωντας εξίσου μεγάλη αίσθηση, έδειχνε έναν άντρα να στέκεται στο κέντρο μίας πλατείας στην Ελβετία ντυμένο ως ένα γλυκύτατο αρκουδάκι.

Στο βίντεο, λοιπόν, βλέπαμε διάφορους περαστικούς οι οποίοι στην αρχή ήταν διστακτικοί απέναντί του, και μετά, ένας-ένας, το πλησίαζαν και το αγκάλιαζαν. Και τότε, λίγο πριν κλείσει το σποτάκι, εντελώς αναπάντεχα, ο άνδρας που ήταν ντυμένος αρκούδος έβγαζε το κοστούμι του –αποκαλύπτοντας ότι ήταν ένα άτομο με ειδικές ανάγκες–, ο οποίος διερωτάτο: «Χρειάζεται να μεταμφιεζόμαστε για να έρθουμε πιο κοντά;».

Τότε, μέσω αυτής της τόσο έξυπνης διφήμισης, ο ProInfirmis είχε θελήσει να αναδείξει την προκατάληψη που υπάρχει προς τα άτομα με αναπηρία και ότι η Κοινωνία δεν έχει κανένα πρόβλημα απέναντί τους εάν κι εφόσον η διαφορετικότητά τους δεν είναι ορατή.

Όμως, για ποιο λόγο κρατάμε αποστάσεις από αυτούς τους ανθρώπους, αφού υπό διαφορετικές συνθήκες θα τους πλησιάζαμε; Γιατί δεν τολμάμε να έρθουμε πιο κοντά σε αυτούς; Αφού, τελικά, «ποιος είναι τέλειος;»!

 

 

Μετάφραση/ Επιμέλεια: Ελίνα Μιαούλη

Πηγή:RareConnect

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode