Οι νικητές του φετινού Διαγωνισμού Φωτογραφίας για τις Σπάνιες Παθήσεις

2014-12-19 14:32

150.000 άτομα έδωσαν την ψήφο τους στο φετινό διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS), στον οποίον στάλθηκαν περισσότερες από 400 φωτογραφίες από 44 χώρες.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πέρα από τα δώρα που απονέμει στους νικητές, στην ουσία δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δείξουν αλλά και να αναδείξουν όλες τις πλευρές της ζωής με ένα σπάνιο νόσημα.

 

Η επιλογή του κοινού
 

Η φωτογραφία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού έχει τίτλο: «Ο ήρωάς μου είναι ο 19 μηνών Karlo, από την Κροατία, ο οποίος πάσχει από τη νόσο Niemann-Pick τύπου C (NP-C)».

 

Η επιλογή του ειδικού


Η φωτογραφία που κέρδισε την ψήφο του ειδικού δείχνει τον 2χρονο Daniel, από τη Ρωσία, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Williams.

Ο Rick Guidotti, που ήταν ο κριτής στη συγκεκριμένη κατηγορία, είπε: «Επέλεξα να βραβεύσω αυτήν τη φωτογραφία, γιατί δεν βλέπουμε κανέναν περιορισμό, καμία πρόκληση ή θλίψη όταν την κοιτάμε, μονάχα αληθινή αγάπη και χαρά. Βλέπουμε αυτό το υπέροχο αγόρι καθώς η μητέρα του τον χαζεύει. Και βλέποντας τον Daniel μέσα από τα δικά της μάτια είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να γιορτάσουμε την ομορφιά της ανθρώπινης διαφορετικότητας».

 


Η επιλογή του EURORDIS

 

Η επιλογή του προσωπικού του EURORDIS για τη φετινή χρονιά έχει τίτλο «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια της» και δείχνει τη Lola, η οποία πάσχει από διπλοειδή/τριπλοειδή μωσαϊκισμό (diploid-triploid mosaic syndrome). Η Lola ακόμη δεν μπορεί να περπατήσει αλλά ούτε και να μιλήσει. Είναι ένα από τα 5 παιδιά που νοσούν από τη συγκεκριμένη σπάνια πάθηση στην Ιρλανδία.

 


Τιμητική Διάκριση

 

Ο EURORDIS θέλησε φέτος να απονείμει μία Τιμητική Διάκριση σε μία τέταρτη φωτογραφία που έλαβε μεγάλο αριθμό ψήφων σε όλες τις κατηγορίες.

Η φωτογραφία με τίτλο «Είμαστε από το ίδιο αίμα, εσύ κι εγώ» δείχνει την Irina, 9 ετών, από τη Λευκορωσία. Πάσχει από το σύνδρομο Cri du Chat, κι ενώ όλοι πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να περπατήσει, εκείνη σήμερα περπατάει, τρέχει, κολυμπάει και βοηθάει τον αδερφό της όταν είναι κουρασμένος.

Δείτε και τις υπόλοιπες συμμετοχές και μπείτε έστω και για λίγα λεπτά στον κόσμο μας, στον Κόσμο των Σπάνιων Ασθενών, πατώντας εδώ
 

Και πάλι ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, με την ελπίδα, κάθε χρόνο, να συμμετέχουμε όλο και περισσότεροι!Μετάφραση/Επιμέλεια: Ελίνα Μιαούλη

Πηγή: EURORDIS Photo Contest 2014: And the Winners Are…


Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode