Ο αντίκτυπος της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων 2014

2014-03-17 12:35


Ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά... Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους


Από τo 2008, όποτε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, αυτή η διεθνής Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από τα Σπάνια Νοσήματα, κάθε χρόνο, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Φέτος, πραγματοποιήθηκαν 410 εκδηλώσεις σε 84 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ 9 «νέα» κράτη –Κούβα, Ισημερινός, Αίγυπτος, Γουινέα, Ιορδανία, Καζακστάν, Κένυα, Ομάν και Παραγουάη– συμμετείχαν για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μόλις ανακοινώθηκαν:

  • 244 Οργανώσεις, Ενώσεις, Σύλλογοι κ.ά. δήλωσαν επίσημοι «Φίλοι», δηλαδή υποστηρικτές, του Rare Disease Day.
  • Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας www.rarediseaseday.org ξεπέρασε τις 138.000 τους τελευταίους 4 μήνες (σε σύγκριση με 79.000 το 2013) και τις 50.000 την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων!
  • Το επίσημο  βίντεο  του Rare Disease Day μεταφράστηκε σε 21 γλώσσες και προβλήθηκε πάνω από 67.000 φορές.
  • Η σελίδα του Rare Disease Day στο Facebook ξεπέρασε φέτος τα 40.000 like.
  • Η ενότητα «Πείτε την Ιστορία σας», η οποία επέτρεπε στο κοινό να αφηγηθεί την ιστορία του και να ανεβάσει φωτογραφίες και βίντεο σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία (πάνω από 140 ιστορίες καταγράφηκαν εκεί).
  • Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Διοργανωτών «Σηκώστε και Ενώστε τα Χέρια σας» (δείτε τις φωτογραφίες εδώ).
  • Πάνω από 100 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπανίων Παθήσεων EURORDIS Policy event (δείτε τα βίντεο της εκδήλωσης εδώ).
  • Πολύ σημαντική ήταν κάλυψη από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Τύπος, Ηλεκτρονικά Μέσα, Ραδιόφωνο και Τηλεόραση (μάθετε περισσότερα στη σελίδα του Rare Disease Day στην ενότητα Media).

Γι' αυτό και  η Κοινότητα των Σπανίων Παθήσεων οφείλει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν σε όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι και η φετινή διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

 

Μετάφραση / Επιμέλεια: Ελίνα Μιαούλη

Πηγή: Rare Disease Day 2014

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

 

Ενωμένοι για Καλύτερη Φροντίδα

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode