19 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Δρεπανοκυτταρικής Νόσου

2014-06-19 12:16

 

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία (ΣΥΠΠΑΔΡΕΜΙΑ), ο οποίος ιδρύθηκε το 2005 με κύριους σκοπούς τη βελτίωση της θεραπευτικής αντιμετώπισης και των συνθηκών νοσηλείας, την πολύπλευρη στήριξη των νοσούντων και του περιβάλλοντός τους, καθώς και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πασχόντων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δρεπανοκυτταρικής Νόσου, διοργανώνει σήμερα ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Επίκαιρα θέματα Δρεπανοκυτταρικής Νόσου».

Η Δρεπανοκυτταρική Αναιμία αποτελεί μία κληρονομική πάθηση και αφορά το ζεύγος των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης. Ειδικότερα, στη νόσο, παράγεται παθολογική αιμοσφαιρίνη που έχει ως αποτέλεσμα τη διαταραχή της μορφολογίας των ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία γίνονται δύσκαμπτα ή συγκολλούνται μεταξύ τους και αποφράζουν τα μικρά αγγεία. Έτσι δεν μεταφέρεται οξυγόνο στους ιστούς, οι συγκεκριμένες περιοχές κινδυνεύουν να νεκρωθούν, ενώ οι ασθενείς έχουν έντονους πόνους. Μια παραλλαγή της ασθένειας είναι η Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία (συνδυασμός δρεπανοκυτταρικής και β-μεσογειακής), η οποία παρουσιάζει ανάλογες εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Χωρέμειο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», στις 17:30, όπου θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, αρμόδιοι φορείς και πάσχοντες. Να πούμε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.


Στοιχεία Επικοινωνίας του Συλλόγου

Παπαδιαμαντοπούλου 114
157 73, Ζωγράφου
Τηλ.: 211 7708182
Fax: 211 7708172
E-mail: info@syppadremia.gr
Website: https://www.syppadremia.gr

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode