Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων με Ινομυαλγία

2014-05-07 17:34

 


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων με Ινομυαλγία είναι "σχεδόν" πραγματικότητα, έτοιμος να παρέχει βοήθεια και στήριξη στους πάσχοντες, αλλά και συμβολή στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Να πούμε ότι ως Ινομυαλγία αναφέρεται μία μορφή ρευματισμού, και πιο συγκεκριμένα εξωαρθρικού ρευματισμού δεδομένου ότι αφορά πόνο στους μύες και όχι στις αρθρώσεις. Ειδικότερα, ο πάσχων υποφέρει από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, αφού οι μύες, οι τένοντες και οι ινώδεις ιστοί παρουσιάζουν άλγος, ο οποίος συνυπάρχει με κόπωση και διαταραχές ύπνου. Επίσης, μπορεί να εμφανισθεί δυσκαμψία, πρήξιμο, μυρμήγκιασμα, αίσθημα ηλεκτρισμού, κάψιμο και αδυναμία.

Αλλά και κάποια άλλα προβλήματα που ενδέχεται να συνυπάρχουν είναι:

  • Ευαισθησία στο κρύο ή στη ζέστη,
  • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου,
  • Διαταραχές των γνωσιακών λειτουργιών (μνήμη, λόγος, διανοητική διαύγεια),
  • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ΣΧΚ),
  • Κεφαλαλγία,
  • Επώδυνα σύνδρομα μυοπεριτοναϊκού πόνου.


Επειδή, λοιπόν, η Ινομυαλγία δεν είναι μία ορατή πάθηση, συνήθως δεν γίνεται αντιληπτή από το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα εκείνος αρκετά συχνά να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και σκεπτικισμό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θεωρείται μέχρι και τεμπέλης και υπερβολικός, κάτι που προσθέτει επιπλέον ψυχολογικό και σωματικό πόνο σε αυτόν που ήδη βιώνει.

Γι' αυτό, ας συμβάλλουμε όλοι στη στήριξη αλλά και στην προώθηση αυτού του νέου Συλλόγου, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν περισσότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με αυτή την αόρατη ασθένεια, αλλά και για να πληροφορηθούν κι άλλοι πάσχοντες για τη σύστασή του, ο οποίος αποσκοπεί να σταθεί δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα «Ζώντας με Ινομυαλγία», διαφορετικά γράψτε στο inomyalgia@gmail.com.

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode