Όταν η Τέχνη αναδεικνύει το Διαφορετικό

2013-12-11 20:48

 

 

Ο γνωστός φωτογράφος Rick Guidotti, μετά από μία αξιόλογη καριέρα στο χώρο της μόδας, πριν από δεκαπέντε χρόνια, αποφάσισε να φωτογραφίσει για πρώτη φορά μία γυναίκα με αναπηρία. Έτσι, ξεκινώντας να κάνει μία έρευνα στα ιατρικά βιβλία για να πάρει μία ιδέα, εξεπλάγη βλέποντας τις φωτογραφίες που παρουσίαζαν ασθενείς με σπάνιες γενετικές παθήσεις.

Θεωρώντας, λοιπόν, πως είναι πάρα πολύ σκληρό για ένα γονιό να αντικρίζει αυτές τις εικόνες κατά την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τη νόσο του παιδιού του, πήρε την απόφαση να «χρησιμοποιήσει» την τέχνη του, προκειμένου να αναδείξει την ομορφιά που κρύβουν πάσχοντες που μπορεί να παρουσιάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά λόγω του νοσήματός τους, με απώτερο σκοπό να αλλάξει τη στερεότυπη εικόνα της Κοινωνίας για την ομορφιά και για να δείξει πως το διαφορετικό μπορεί να είναι συγχρόνως και ωραίο.

Σήμερα, οι φωτογραφίες του Guidotti βρίσκονται σε χιλιάδες μέρη ανά τον κόσμο, με την ελπίδα ότι όλοι μας θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε την ομορφιά και τη διαφορετικότητα με άλλον τρόπο, τολμώντας να την κοιτάξουμε δίχως οίκτο, δίχως αποστροφή, δίχως φόβο, δίχως απορία. Μονάχα με σεβασμό και κατανόηση για την πραγματικότητα των άλλων.

Μπορείτε να δείτε το επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που γυρίζεται αυτήν τη στιγμή στις Η.Π.Α. γύρω από το εγχείρημα του Guidotti, και το οποίο θα προβληθεί μέσα στο 2014, στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.youtube.com/watch?v=3zOPXTusNik#t=18.

 

Μετάφραση / Επιμέλεια: Ελίνα Μιαούλη


Πηγή: Positive Exposure - The spirit of difference 

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode