23-26 Απριλίου, 9ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το Λύκο

2014-04-22 18:14

Το 9ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Λύκου που διοργανώνεται στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Χίλτον 23-24 Απριλίου 2014) πραγματοποιείται κάθε 3 χρόνια σε χώρες με σημαντική παρουσία στην έρευνα και θεραπεία του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου (ΣΕΛ) με τη συμμετοχή ιατρών, νοσηλευτών και συλλόγων ασθενών κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από την Αμερική.

Κορυφαίοι ιατροί και ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο θα αναφερθούν στις νέες θεραπείες, σε νέα στοιχεία για το τι προκαλεί το Λύκο, καθώς επίσης και σε πρακτικά ζητήματα σχετικά με τη φροντίδα των πασχόντων.

Παράλληλα, όμως, με το επιστημονικό πρόγραμμα, θα υπάρξει και ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των ασθενών με Λύκο και των οικογενειών τους το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 (08:30-18:00, Ξενοδοχείο Χίλτον, Αίθουσα Θάλεια ΙΙ & Σαντορίνη, είσοδος ελεύθερη) καθώς και η δυνατότητα παρακολούθησης των επιστημονικών παρουσιάσεων του Συνεδρίου.

Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν, επίσης, για πρώτη φορά τα αποτελέσματα μίας μεγάλης εθνικής μελέτης (LYCOS) από τα μεγαλύτερα κέντρα περίθαλψης ασθενών με ΣΕΛ στην Ελλάδα (Αθήνα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη), με σκοπό να εκτιμηθούν τα κλινικά χαρακτηριστικά των ασθενών με ΣΕΛ και να αξιολογηθεί το άμεσο ιατρικό κόστος αντιμετώπισης της νόσου στη χώρα μας.

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος είναι ένα αυτοάνοσο, μη μεταδοτικό νόσημα που ανήκει σε μία υποκατηγορία που ονομάζονται Νοσήματα του Κολλαγόνου και προσβάλλει περίπου 3-5 ανά 10.000 κατοίκους. Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 5.000 ασθενείς, και η νόσος είναι 9 φορές συχνότερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες, ενώ συνήθως εμφανίζεται σε γυναίκες ηλικίας 14-40 ετών.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, πατήστε εδώ

 

«ΑΥΤΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ! 
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ»


Πηγή: Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode