24 Απριλίου, Συνάντηση για τη σύσταση Πανελλήνιου Συλλόγου Ινομυαλγίας

2014-04-24 10:24


 

Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου από ομάδα ασθενών με Ινομυαλγία, αύριο Πέμπτη, 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συγκέντρωση, στις 5μ.μ., στο καφέ Το Πάρκο Ελευθερίας, ώστε να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη σύσταση Πανελλήνιου Συλλόγου Ινομυαλγίας, ο οποίος θα στοχεύει στη στήριξη των πασχόντων και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Ως Ινομυαλγία αναφέρεται μία μορφή ρευματισμού, και πιο συγκεκριμένα εξωαρθρικού ρευματισμού δεδομένου ότι αφορά πόνο στους μύες και όχι στις αρθρώσεις. Ειδικότερα, ο πάσχων υποφέρει από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, αφού οι μύες, οι τένοντες και οι ινώδεις ιστοί παρουσιάζουν άλγος, ο οποίος συνυπάρχει με κόπωση και διαταραχές ύπνου. Επίσης, μπορεί να εμφανισθεί δυσκαμψία, πρήξιμο, μυρμήγκιασμα, αίσθημα ηλεκτρισμού, κάψιμο και αδυναμία.

Αλλά και κάποια άλλα προβλήματα που ενδέχεται να συνυπάρχουν είναι:

  • Ευαισθησία στο κρύο ή στη ζέστη,
  • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου,
  • Διαταραχές των γνωσιακών λειτουργιών (μνήμη, λόγος, διανοητική διαύγεια),
  • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ΣΧΚ),
  • Κεφαλαλγία,
  • Επώδυνα σύνδρομα μυοπεριτοναϊκού πόνου.

Επειδή, λοιπόν, η Ινομυαλγία δεν είναι μία ορατή πάθηση, συνήθως δεν γίνεται αντιληπτή από το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα εκείνος αρκετά συχνά να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και σκεπτικισμό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θεωρείται μέχρι και τεμπέλης και υπερβολικός, κάτι που προσθέτει επιπλέον ψυχολογικό και σωματικό πόνο σε αυτόν που ήδη βιώνει.

Όποιος θα ήθελε να συμμετάσχει στη δεύτερη συνάντηση, κι ας μην παρευρέθηκε στην πρώτη, προκειμένου να στηρίξει αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια που γίνεται για τη σύσταση ενός Πανελλήνιου Συλλόγου Ινομυαλγίας και να γίνει μέλος αυτού, μπορεί να στείλει μήνυμα στο inomyalgia@gmail.com, διαφορετικά να συναντήσει την υπόλοιπη Ομάδα απευθείας στο καφέ.

Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα «Ζώντας με Ινομυαλγία».


Το Πάρκο (Ελευθερίας) βρίσκεται μέσα στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας). Τηλ.: 210.7224028, 210.7232604  

 

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode