2ήμερο Συνέδριο «Φυσιοθεραπεία και Άσκηση στην Κυστική Ίνωση»

2016-05-16 18:20

 

«Φυσιοθεραπεία και Άσκηση στην Κυστική Ίνωση»
 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης «Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο διοργανώνει και φέτος το καθιερωμένο 2ήμερο Συνέδριο «Φυσιοθεραπεία & Άσκηση στην Κυστική Ίνωση». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο Αμφιθέατρο Μεταξά του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου (Κωνσταντινουπόλεως 49, Θεσσαλονίκη) και στις 22 Μαΐου στην Αθήνα, στο Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) από 8.00 π.μ. έως 15.30 μ.μ.

Στο συνέδριο αυτό θα συμμετέχουν τόσο εξειδικευμένοι επιστήμονες K.I. από το κέντρα του εξωτερικού όπως το Southampton Hospital - UK και το Children’s Hospital, University of Würzburg - Germany, όσο και οι κλινικές κα τμήματα που παρακολουθούν ενήλικες και παιδιά με Κυστική Ίνωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, συζητήσεις και workshops. Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η παρουσίαση του θέματος «Η άσκηση ως θεραπευτικό εργαλείο στην Κ.Ι.» από τα ΤΕΙ Φυσιοθεραπείας Θεσσαλονίκης, τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με Γ’ Παιδιατρική Κλινική AΠΘ καθώς και από την Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, ΓΝΝΘΑ Σωτηρία με το επιτυχημένο Πρόγραμμα Αναπνευστικής Αποκατάστασης. Η άσκηση ως θεραπευτικό εργαλείο στην Κ.Ι είναι μία τάση που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα, βελτιώνοντας την αναπνευστική λειτουργία και την ποιότητα της ζωής των ασθενών. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί η επιτυχημένη διασύνδεση της μονάδας  Σισμανογλείου με την αντίστοιχη μονάδα Κ.Ι του Southampton όπου μέχρι και σήμερα συνεχίζει η ανταλλαγή προσωπικού με στόχο την εκπαίδευση αλλά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας. Θα αναπτυχθούν  θέματα που αφορούν τους ασθενείς  όπως η διατροφή και το ανώτερο αναπνευστικό, καθώς και ότι νεότερες εξελίξεις υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, κος Δημήτρης Κοντοπίδης, θα παρουσιάσει το πρωτότυπο breathbox, ένα πρωτοπόρο κουτί άσκησης για τους ασθενείς με Κ.Ι.. Σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα της Κυστικής Ίνωσης φιλοδοξούν να δώσουν μια  διαφορετική διάσταση στην άσκηση και στη φυσιοθεραπεία, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Κ.Ι αλλά και τη δια βίου ένταξης των παραπάνω.

 Θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Δωρεάν εγγραφή στο συνέδριο
 

Στη Θεσσαλονίκη: https://www.eventbrite.com/e/25184076250#tickets

Στην Αθήνα: https://www.eventbrite.com/e/25362004438
 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode