3-4-5 Απριλίου, Εορταγορά του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος

2014-04-03 10:02

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών ΑμεΑ – Κέντρο ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ μάς προσκαλεί στην Πασχαλινή Εορταγορά – Bazaar που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Απριλίου 2014, 10.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ., στον Αύλειο Χώρο του Νομισματικού Μουσείου, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, Τ.Κ. 10671, Αθήνα.

Χειροποίητα Δώρα, Λαμπάδες, Κέρινες Λάμπες, Βιβλία και πολλά άλλα Δώρα για να χαρίσουμε στους Φίλους και στους Αγαπημένους μας, ενώ την ίδια στιγμή θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις Δράσεις του Κέντρου και να γνωρίσουμε από κοντά Κουτάβια, Σκύλους Οδηγούς και Εκπ. Σκύλους Οδηγούς!

Να πούμε ότι το Ελληνικό Κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών Ατόμων με προβλήματα όρασης και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθείας για ΑΜΕΑ «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008.

Έπειτα, τον Οκτώβριο του 2011 ξεκίνησε ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό στόχο την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Σκύλων Οδηγών και την εκπαίδευση Σκύλων Οδηγών. Υπεύθυνος της εκπαίδευσης είναι ο Ολλανδός εκπαιδευτής Σκύλων Οδηγών, κος Peter Lasaroms.

Ένας σκύλος που πρόκειται να εκπαιδευτεί ως σκύλος οδηγός ξεκινά τη ζωή του με έναν ανάδοχο εθελοντή ο οποίος αναλαμβάνει τη φιλοξενία του, τη φροντίδα του και την κοινωνικοποίησή του. Μετά τον πρώτο χρόνο περνά στα χέρια του Εκπαιδευτή Σκύλων Οδηγών και εκπαιδεύεται σε τεχνικές ως σκύλος οδηγός για 6 μήνες. Μετά το τέλος της εκπαίδευσής του, περνά στο χρήστη με πρόβλημα όρασης ο οποίος εκπαιδεύεται μαζί με το σκύλο για 3 εβδομάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για να ζήσει μαζί του τα υπόλοιπα 7-8 χρόνια μέχρι ο σκύλος να ολοκληρώσει την υπηρεσία του ως σκύλος οδηγός, να «συνταξιοδοτηθεί» και να επιστρέψει σε οικογένειες αναδόχων ή στην ίδια οικογένεια του τυφλού χρήστη σαν κατοικίδιο ζώο.

Οι Φορείς που συμμετέχουν είναι οι Φορείς των Τυφλών, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ΚΕΑΤ, Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, ΕΣΑΜΕΑ, Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ΕΟΤ, Φάρος Τυφλών Ελλάδος, ΦΤΕ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών ΠΣΤ, Πανελλήνια Ενωση Αμφιβληστροειδοπαθών ΠΕΑ και το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων ΕΚΕΣ και ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων και Περιβάλλοντος Νομού Αττικής «Δικαίωμα Ζωής».

Για περισσότερες πληροφορίες: κιν. 6932414189.

Με την ευγενική συνεργασία και υποστήριξη του Νομισματικού Μουσείου.


Πηγή: Ελληνικό Κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών Ατόμων με προβλήματα όρασης και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθείας για ΑΜΕΑ «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ»
 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode