3ος Ποδηλατικός Γύρος για την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης 2016

2016-09-07 18:05

 

Αύριο, 8 Σεπτεμβρίου, με σύνθημα Each breath a step closer to our dreams πρόκειται να πραγματοποιηθεί, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο 3ος ποδηλατικός γύρος για την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης «Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική νόσο».

Η εκκίνηση, στην Αθήνα, θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος και, στη Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Βασιλ. Θεάτρου - ΧΑΝΘ, στις 17:30μ.μ..

Να πούμε ότι η Κυστική Ίνωση είναι η πιο συχνή σε γεννήσεις κληρονομική νόσος στη χώρα μας, η οποία πλήττει όλα τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, και κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας, προκαλώντας αναπνευστική και παγκρεατική ανεπάρκεια σε νεαρή ηλικία. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει οριστική θεραπεία.

Στην Ελλάδα, οι φορείς της νόσου ξεπερνούν τους 500.000, οι οποίοι είναι απολύτως υγιείς και δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα. Γι' αυτό και για να γεννηθεί ένα παιδί με Κυστική Ίνωση, θα πρέπει και οι δύο γονείς να είναι φορείς της νόσου. Ωστόσο, η πρόληψη γέννησης παιδιού με τη νόσο είναι εφικτή με προγεννητικό έλεγχο.

Στο τέλος της ποδηλατοδρομίας, θα αφεθούν συμβολικά μπαλόνια με ονόματα ασθενών που χάθηκαν και φέτος. Ας πάρουμε κι εμείς το ποδήλατό μας και ας συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια διάδοσης ενός πολύ σημαντικού και ελπιδοφόρου μηνύματος: ότι κάποιοι με αυτήν τη σοβαρή νόσο τολμούν, ώστε η κάθε τους ανάσα να είναι ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μενάνδρου 26 και Πειραιώς
Αθήνα 106 52
Τηλ.: 6978026718 -6978027234
E-mail: cysticfibrosis.gr@gmail.com
Website: www.cysticfibrosis.gr

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode