8 Σεπτεμβρίου, Ποδηλατικός Γύρος για την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης

2015-09-03 16:13

 

 

Με σύνθημα «Η κάθε μας ανάσα ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά μας», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης «Ελληνική Εταιρία για την Ινώδη Κυστική Νόσο» (Ε.Ε.Ι.Κ.), την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Κυστική Ίνωση, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσοποδηλατικό γύρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έτσι, και φέτος, αφού προμηθευτούμε στα σημεία εκκίνησης το μπλουζάκι eachbreath και ένα μπαλόνι, καλούμαστε να πάρουμε μέρος με το ποδήλατό μας σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τη σπάνια αυτή νόσο, η οποία ωστόσο είναι η πιο συχνή σε γεννήσεις στη χώρα μας.

Στην Αθήνα, ο ποδηλατικός γύρος θα ξεκινήσει στις 17:00, από την Πλατεία Συντάγματος, όπου και θα γίνει και ο τερματισμός, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσει, την ίδια ακριβώς ώρα, από την πλατεία ΧΑΝΘ και θα τερματίσει στον Λευκό Πύργο. Κατά το τέλος της ποδηλατοδρομίας, τα μπαλόνια θα αφεθούν στον ουρανό, σε μια συμβολική κίνηση για εκείνους τους ασθενείς που έφυγαν από την ασθένεια.

Να πούμε ότι η Κυστική Ίνωση ή Κυστική Ινώδης Νόσος ή Ινοκυστική Νόσος προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονιδίου του εβδόμου χρωμοσώματος και προσβάλλει πολλά ζωτικά όργανα και συστήματα. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η εμφάνιση ιδιαίτερα παχύρρευστων και αφυδατωμένων εκκρίσεων σε διάφορα όργανα και αδένες του σώματος, με αποτέλεσμα τη σταδιακή καταστροφή τους, και τελικώς στην ανεπάρκεια αυτών.

 

Ας πάρουμε, λοιπόν, όλοι τα ποδήλατά μας

και ας συμμετάσχουμε σε αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης «Ελληνική Εταιρία για την Ινώδη Κυστική Νόσο» (Ε.Ε.Ι.Κ.)

Μενάνδρου 26 και Πειραιώς
Αθήνα 106 52
Τηλ.: 6978026718 -6978027234
E-mail: cysticfibrosis.gr@gmail.com
Website: www.cysticfibrosis.gr

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο

Τηλ. : 6973040155 - 6947704420
E-mail: cysticfibrosis.gr.thess@gmail.com

 

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode