8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power

2019-11-25 17:49 

Περισσότεροι από 90 Σύλλογοι Ασθενών από όλη την Ελλάδα θα δώσουν και φέτος το παρόν στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power Conference, με τίτλο «Δημοκρατία στην Υγεία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στο Divani Caravel Hotel και διοργανώνεται από το Health Daily και την Boussias Communications, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).

Το μοναδικό αυτό Συνέδριο αποτελεί τα τελευταία χρόνια σημείο συνάντησης των ασθενών από όλη την Ελλάδα, με στόχο την ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και τον συντονισμό των δράσεών τους για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων τους.

Όπως κάθε χρόνο, το Συνέδριο αποτελεί πλατφόρμα διάδρασης μεταξύ των ασθενών, των εκπροσώπων των Φορέων και Οργανισμών Υγείας, της Πολιτείας και των άλλων Επαγγελματιών Υγείας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα πάνελ συζήτησης με στόχο τη χάραξη πολιτικών για τη διαμόρφωση ενός πραγματικά ασθενοκεντρικού Συστήματος Υγείας.

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών θα καταθέσουν και φέτος την εμπειρία, τα αιτήματα και τις προτάσεις τους για καίρια ζητήματα φαρμακευτικής πολιτικής που αφορούν όλους τους ασθενείς, με στόχο να συντονίσουν καλύτερα τις δράσεις τους προς την κατεύθυνση της χάραξης πολιτικών Υγείας με αληθινά ασθενοκεντρικό χαρακτήρα.

Για την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έχει προσκληθεί ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας ο οποίος όπως είθισται κάθε χρόνο συμμετέχει και σε ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους των Συλλόγων, την οποία φέτος θα συντονίσει ο Γιώργος Τσιακαλάκης, Εκπρόσωπος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προάσπισης Δικαιωμάτων του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Από πλευράς συλλόγων θα συμμετέχουν στον διάλογο με τον υπουργό Υγείας η Ζωή Γραμματόγλου, Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.ΟΚ, Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, η Βασιλική Μαράκα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Πρόεδρος, Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αθήνας και η Μαίρη Αδαμοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου «95, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς».


Αναλυτικότερα, οι κύριες θεματικές ενότητες του φετινού Συνεδρίου είναι:

I. Δημοκρατία στην Υγεία
II. Δικαίωμα στην Υγεία και την Αξιοπρέπεια
III. Μεταμοσχεύσεις
IV. Δικαίωμα των Ασθενών στην Καινοτομία
V. Η σημασία της επικοινωνίας στην υγεία

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα εστιάσουν σε θέματα όπως:

  • Στη συνεργασία και στο συντονισμό των σωματείων για ζητήματα υγείας οριζόντιου ενδιαφέροντος
  • Στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας και ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σε θεσμούς
  • Στη συμμετοχή των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τις πολιτικές υγείας
  • Στις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας
  • Στην ενδυνάμωση των ασθενών και ανάπτυξη δεξιοτήτων των συλλόγων τους
  • Στην προαγωγή και συμμετοχή στην επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση.

     

Περισσότερες πληροφορίες για το 8ο Συνέδριο Patients in Power μπορείτε να βρείτε εδώ


Πηγή: onmed.gr

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode