'Αδεια για εξωσωματική με ωάρια δύο γυναικών και σπέρμα ενός άνδρα

2017-04-04 09:07

 

Γιατροί στο Νιούκασλ έλαβαν την πρώτη άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο για γονιμοποίηση ωαρίων από δύο γυναίκες και σπέρμα από έναν άνδρα. Θα πρόκειται για το πρώτο μωρό που γεννιέται με δύο μητέρες και έναν πατέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την αρμόδια αρχή για τις γονιμοποιήσεις στη χώρα. Η μέθοδος αυτή της εξωσωματικής γονιμοποίησης θα χρησιμοποιηθεί για να αποτρέπονται οι θάνατοι νεογνών από σπάνιες γενετικές παθήσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η ομάδα των ιατρών στο κέντρο γονιμοποίησης στο Νιούκασλ ανακοίνωσε πως το πρώτο μωρό θα μπορεί να έρθει στο κόσμο στις αρχές του 2018. Με τη νέα μέθοδο οι επιστήμονες θέλουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα γενετικών ανωμαλιών λόγω μιτοχονδριακών ασθενειών που οδηγούν σε προβλήματα καρδιάς. Η ασθένεια αυτή κληρονομείται από την μητέρα, και οι ειδικοί ευελπιστούν ότι με τη χρήση ωαρίων και από δεύτερη μητέρα και σπέρμα ενός πατέρα θα αναπτύξουν μεθόδους για αντιμετώπιση της ασθένειας.

Οι αρμόδιες αρχές στο ΗΒ πρέπει να δώσουν άδεια και έγκριση σε κάθε κλινική και κάθε ασθενή ξεχωριστά για να μπορεί να ακολουθηθεί αυτή η μέθοδος, και η κλινική στο Νιούκασλ είναι η πρώτη που έλαβε το πράσινο φως. Οι γιατροί ευελπιστούν ότι θα είναι σε θέση να παράσχουν θεραπεία σε 25 ζευγάρια κάθε χρόνο.

Υπολογίζεται ότι ένα στα 43.000 παιδιά γεννιέται με μιτοχονδριακή ανωμαλία που τις πλείστες φορές είναι θανατηφόρα.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Γιατροί στο Νιούκασλ έλαβαν την πρώτη άδεια στο ΗΒ για γονιμοποίηση ωαρίων από δύο γυναίκες και σπέρμα από ένα άνδρα. Θα πρόκειται για το πρώτο μωρό που γεννιέται με δύο μητέρες και ένα πατέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την αρμόδια αρχή για τις γονιμοποιήσεις στη χώρα. Η μέθοδος αυτή της εξωσωματικής γονιμοποίησης θα χρησιμοποιηθεί για να αποτρέπονται οι θάνατοι νεογνών από σπάνιες γενετικές παθήσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς.
 
Η ομάδα των ιατρών στο κέντρο γονιμοποίησης στο Νιούκασλ ανακοίνωσε πως το πρώτο μωρό θα μπορεί να έρθει στο κόσμο στις αρχές του 2018. Με τη νέα μέθοδο οι επιστήμονες θέλουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα γενετικών ανωμαλιών λόγω μιτοχονδριακών ασθενειών που οδηγούν σε προβλήματα καρδιάς. Η ασθένεια αυτή κληρονομείται από την μητέρα και οι ειδικοί ευελπιστούν ότι με την χρήση ωαρίων και από δεύτερη μητέρα και σπέρμα ενός πατέρα, θα αναπτύξουν μεθόδους για αντιμετώπιση της ασθένειας.
 
Οι αρμόδιες αρχές στο ΗΒ πρέπει να δώσουν άδεια και έγκριση σε κάθε κλινική και κάθε ασθενή ξεχωριστά για να μπορεί να ακολουθηθεί αυτή η μέθοδος και η κλινική στο Νιούκασλ είναι η πρώτη που έλαβε το πράσινο φως. Οι γιατροί ευελπιστούν ότι θα είναι σε θέση να παράσχουν θεραπεία σε 25 ζευγάρια κάθε χρόνο.
 
Υπολογίζεται ότι ένα στα 43,000 παιδιά γεννιέται με μιτοχονδριακή ανωμαλία που τις πλείστες φορές είναι θανατηφόρα.
 
ΚΥΠΕ 
 
Πηγή: https://politis.com.cy/article/adia-gia-exosomatiki-me-oaria-dio-ginekon-ke-sperma-enos-andra

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode