Αιμορροφιλία: Δωρεά 4 εκατ. μονάδων φαρμάκων από την CSL Behring

2017-04-24 14:04


Σε αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας (WFH) και η πρωτοπόρος εταιρία στον τομέα των βιοθεραπειών CSL Behring ανακοίνωσαν ότι η CSL Behring έχει αποστείλει περισσότερες από 4 εκατομμύρια διεθνείς μονάδες (IU) προϊόντων της για την θεραπευτική αντιμετώπιση της αιμορροφιλίας A ή/και της Νόσου von Willebrand προς το Πρόγραμμα Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Πρόοδο (Global Alliance for Progress, GAP) της WFH.

Tο Πρόγραμμα GAP έχει ως στόχο τη βελτίωση της διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης των αιμορραγικών διαταραχών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η 17η Απριλίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας, προωθείται από τη WFH και υποστηρίζεται από την CSL Behring για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης σχετικά με την αιμορροφιλία και τις άλλες κληρονομικές αιμορραγικές διαταραχές.

«Tο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας για αυτό το έτος είναι "Ακούστε τις Φωνές Τους"», δηλώνει ο Alain Baumann, Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αιμορροφιλίας. «Υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε ολόκληρο τον κόσμο που πάσχουν από αιμορραγική διαταραχή. Η βελτίωση της διάγνωσης και της πρόσβασης στη φροντίδα για τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από αιμορραγική διαταραχή και δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία είναι μία από τις αποστολές μας. Η CSL Behring υποστηρίζει αυτή την αποστολή και είμαστε ευγνώμονες για την μακρόχρονη συνεργασία μας».

Αυτή η δωρεά παραγόντων πήξης αποτελεί μέρος της υπόσχεσης της CSL Behring για την παροχή στην WFH 10 εκατομμυρίων IU ενός ή περισσότερων από τα προϊόντα της για αιμορραγικές διαταραχές, εντός περιόδου τριών ετών (από το 2016 ως το 2018). Το 2009, η CSL Behring ήταν η πρώτη εταιρία παραγωγής βιοθεραπευτικών προϊόντων, που παρείχε δωρεάν παράγοντες πήξης για την υποστήριξη του Ανθρωπιστικού Προγράμματος GAP της WFH μέσω πολυετούς συμφωνίας. Έκτοτε, η CSL Behring έχει δωρίσει περισσότερες από 20 εκατομμύρια IU βιοθεραπευτικών προϊόντων για τις αιμορραγικές διαταραχές για χρήση από την WFH στις αναπτυσσόμενες χώρες και έχει συνεισφέρει σημαντικά οικονομικά στην οργάνωση.

«Το πρόγραμμα GAP έχει συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αιμορροφιλία σε όλο τον κόσμο, μέσω της βελτίωσης της πρόσβασης στη θεραπεία στις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο Jens Oltrogge, Επικεφαλής της Εμπορικής Ανάπτυξης για τα βιοθεραπευτικά προϊόντα πήξης της CSL Behring. «Και αυτή τη χρονιά είμαστε υπερήφανοι για την συνέχιση της υποστήριξης προς την αποστολή του προγράμματος GAP. Είμαστε επίσης ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με την κοινότητα ασθενών με αιμορραγικές διαταραχές για την αύξηση της ενημέρωσης και της διάγνωσης όλων των ασθενών που πάσχουν από αιμορραγική διαταραχή».


Σχετικά με το Πρόγραμμα Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Πρόοδο

Tο Πρόγραμμα Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Πρόοδο (GAP) είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της φροντίδας υγείας που ξεκίνησε το 2003 και βρίσκεται πλέον στην φάση της δεύτερης δεκαετίας του (2013-2022). Οι πρωταρχικοί στόχοι του Προγράμματος GAP είναι η αύξηση κατά 50.000 του αριθμού των ανθρώπων στους οποίους επιτυγχάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο εντοπισμός/διάγνωση μιας αιμορραγικής διαταραχής, καθώς και η διασφάλιση ότι ποσοστό 50% αυτών των ανθρώπων με πρόσφατη διάγνωση θα προέρχεται από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου. Η CSL Behring υποστηρίζει το Πρόγραμμα GAP της WFH ως ένας από τους χορηγούς του.


Σχετικά με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας

Επί περισσότερα από 50 χρόνια, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας (WFH), μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση, εργάζεται για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αιμορροφιλία και άλλες κληρονομικές αιμορραγικές διαταραχές. Με έτος ίδρυσης το 1963, είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο οργανώσεων ασθενών σε 127 χώρες και έχει αναγνωριστεί επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Σχετικά με την CSL Behring

Η βιο-φαρμακευτική εταιρεία CSL Behring κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά προϊόντων από ανθρώπινο πλάσμα. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για έρευνα, ανάπτυξη, παρασκευή και διάθεση στην αγορά βιοθεραπευτικών προϊόντων που θεραπεύουν σοβαρές και σπάνιες παθήσεις. Η ποιότητα ζωής, αλλά πολλές φορές και η ίδια η επιβίωση των ατόμων που χρησιμοποιούν τις θεραπείες της εταιρείας, βασίζονται σε αυτά.

Η δέσμευση της CSL Behring είναι να ανακαλύπτει θεραπείες που σώζουν ζωές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με σοβαρές και σπάνιες παθήσεις, είτε παρασκευάζοντας και διαθέτοντας ασφαλή και αποτελεσματικά βιοθεραπευτικά προϊόντα είτε ερευνώντας και αναπτύσσοντας την επόμενη γενιά των βιοθεραπευτικών προϊόντων, πάντα με επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας. Η CSL Behring λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα συλλογής πλάσματος σε παγκόσμιο επίπεδο, το CSL Plasma. Η μητρική εταιρεία, CSL Limited (ASX:CSL), με έδρα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, απασχολεί περισσότερα από 20.000 άτομα και παρέχει τις σωτήριες θεραπείες της σε περισσότερες από 60 χώρες. 


Πηγή: onmed.gr

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode