Διαγωνισμός Φωτογραφίας EURORDIS 2015: Και οι νικητές είναι…

2015-12-25 12:17

 

Με πάνω από 300 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) έδωσε και πάλι μία ευκαιρία ανάδειξης του τι θα πει να ζει κανείς με μία Σπάνια Ασθένεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι έλαβαν μέρος, καθώς και σε εκείνους που πήραν το χρόνο να ψηφίσουν.

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ!

Να πούμε ότι φέτος απονεμήθηκαν τρία βραβεία. Ένα στη φωτογραφία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού, ένα σε εκείνην που επιλέχθηκε από τον καταξιωμένο φωτογράφο Rick Guidotti, ο οποίος τα τελευταία 16 χρόνια έχει αφιερωθεί στη φωτογράφηση ατόμων με σπάνιες και γενετικές παθήσεις, κι ακόμα ένα σε αυτήν που διάλεξε στο Instagram η φωτογράφος του National Geographic Ami Vitale.
 

Βραβείο Instagram 

Το Βραβείο Instagram πήρε η φωτογραφία του Eli και του αλόγου του, της Lucy, από τις Η.Π.Α. Ο Eli είναι δέκα ετών και πάσχει από αναιμία Fanconi, μία κληρονομική διαταραχή που οδηγεί σε ανεπάρκεια του μυελού των οστών και με την οποίαν έχουν καταγεγραφεί λιγότερες από χίλιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. 

Η Ami Vitale επέλεξε τη συγκεκριμένη εικόνα, επειδή: «δείχνει οικειότητα, δύναμη και θέληση. Παρά τις δυσκολίες που ο Eli έχει βιώσει, δεν υπάρχει τίποτα που να τον σταματά. Όπως είπε και ο Μαχάτμα Γκάντι: “Η δύναμη δεν προέρχεται από τη φυσική ικανότητα. Προέρχεται από μία αδάμαστη θέληση”.»


Επιλογή Ειδικού


Το βραβείο του Ειδικού παίρνει η φωτογραφία του Luca από την Ελβετία, ο οποίος πάσχει Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, και η οποία έχει τίτλο: «Easy Rider» (Εύκολος Αναβάτης).

O Rick Guidotti επέλεξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, γιατί αντιπροσωπεύει «την ίδια την ουσία της ελπίδας, της δύναμης, της υποστήριξης, της κοινότητας και της αντοχής. Δεν δείχνει ένα σύνδρομο που οδηγεί σε αναπηρία, αλλά ούτε και επικεντρώνεται σε αυτήν ή σε μία ασθένεια ή στους όποιους περιορισμούς. Αυτή η λαμπερή εικόνα φωτίζει τις δυνατότητες. Η φωτογραφία Easy Rider παρουσιάζει με δυνατό και σπουδαίο τρόπο την ανθρωπότητα».


Ψήφος του Κοινού


Η φωτογραφία που ανάδειξε το κοινό είναι αυτή του Lucas από την Ισπανία, ο οποίος πάσχει από Ατελή Οστεογένεση. Παρά το πρόσφατο σπάσιμο του χεριού του, ο Lucas δεν θέλησε να χάσει την ετήσια παρέλαση για τους ιστορικούς πολέμους της Κανταβρίας.


Μετάφραση/Επιμέλεια: Ελίνα Μιαούλη 
Πηγή: EURORDIS Photo Contest 2015: And the Winners Are…

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode