Διαγωνισμός Φωτογραφίας EURORDIS 2016: Και οι νικητές είναι…

2016-12-20 20:26

#RareButReal2016
 

Με πάνω από 400 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) έδωσε και φέτος μία ευκαιρία ανάδειξης του τι θα πει να ζει κανείς με μία Σπάνια Ασθένεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι έλαβαν μέρος, καθώς και σε εκείνους που πήραν το χρόνο να ψηφίσουν.

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ!

Να πούμε ότι φέτος απονεμήθηκαν τρία βραβεία. Ένα στη φωτογραφία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού, ένα σε εκείνην που επιλέχθηκε από τον καταξιωμένο φωτογράφο Rick Guidotti, ο οποίος τα τελευταία 16 χρόνια έχει αφιερωθεί στη φωτογράφηση ατόμων με σπάνιες και γενετικές παθήσεις, κι ακόμα ένα σε αυτήν που διάλεξε στο Instagram ο φωτογράφος του National Geographic Marcus Bleasdale.

 

Ψήφος του Κοινού

Η φωτογραφία που ανάδειξε το κοινό είναι αυτή της Briana από τη Ρουμανία, με τίτλο «Νιώσε ελεύθερη», η οποία απολαμβάνει μία στιγμή χαράς κατά τη διάρκεια των σύντομων διακοπών της στη Μαύρη Θάλασσα. Πάσχει από Σπαστική Τετραπληγία και υψηλή μυωπία.

 

Βραβείο Instagram

 

Το Βραβείο Instagram πήρε η φωτογραφία με τίτλο «Το μονοπάτι προς το όνειρο», με την πεντάχρονη Lomeiko, που πάσχει από Ατελή Οστεογένεση, η οποία συμμετείχε σε μία επίδειξη μόδας για παιδικά ρούχα στη Λευκορωσία. 

Ο Marcus Bleasedale επέλεξε τη συγκεκριμένη εικόνα, επειδή όπως είπε: «δείχνει την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της Lomeiko. Η φωτογραφία είναι απόδειξη της στήριξης που λαμβάνει, αλλά και των ονείρων που κάνει.»


Επιλογή Ειδικού

Το βραβείο του Ειδικού παίρνει η φωτογραφία του Rowen και της μητέρας του Christel, από τις Η.Π.Α.. Ο μικρός Rowen πάσχει από το Σύνδρομο Sanfilippo (MPS III)

O Rick Guidotti επέλεξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, γιατί όπως είπε: «Αντί να τρομοκρατούμαστε από τα σύννεφα της καταιγίδας που πλησιάζει, τη σκοτεινιά, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις στον ορίζοντα, παίρνουμε δύναμη από το φως, τη χαρά, το πνεύμα και το πάθος. Ο δραματικός ουρανός περιγράφει τη ζωή. Βλέπουμε ένα όμορφο αγόρι με μοβ μαλλιά να σηκώνεται ψηλά μέσα στα σύννεφα από τη γλυκιά και περήφανη μητέρα του. Εδώ βλέπουμε την τελειότητα. Εδώ βλέπουμε τον Rowen, τυλιγμένο σε ένα μαγικό φως. Υπέροχο!».

 

Μετάφραση/Επιμέλεια: Ελίνα Μιαούλη
Πηγή:  EURORDIS Photo Contest 2016: And the Winners Are… 

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode