Εκστρατεία «Μικρόβια Μακριά με Χέρια Καθαρά»

2015-03-18 21:08

«Μικρόβια Μακριά με Χέρια Καθαρά»

 

 

Τα ελληνικά νοσοκομεία, και ειδικότερα οι Έλληνες ιατροί και νοσηλευτές καλούνται σήμερα να δώσουν μία πολύ σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση ενός σοβαρότατου προβλήματος που δυσχεραίνει το ήδη αρκετά δύσκολο λειτούργημά τους: τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

 

Η χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, αυτήν τη στιγμή, κατέχει την πρωτιά στις εν λόγω μολύνσεις, οι οποίες μεταδίδονται είτε μέσω του προσωπικού είτε μέσω των επισκεπτών, και ευθύνονται για 3.000 θανάτους ετησίως.

 

Αντιλαμβανόμενοι πως η υγιεινή των χεριών αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες για την ασφάλεια των πασχόντων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και για την πρόληψη των συγκεκριμένων λοιμώξεων, το www.karkinaki.gr και το Ερευνητικό Κέντρο του προγράμματος CLEO ξεκίνησαν πρόσφατα την καμπάνια «Μικρόβια Μακριά με Χέρια Καθαρά», μια δράση όχι απλά άξια επιβράβευσης, αλλά ζωτικής σημασίας.

 

Σύμμαχοι σε αυτό τον αγώνα είναι οι γονείς και τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», όπως και στις παιδογκολογικές κλινικές νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το ίδιο το ιατρικό προσωπικό. 

 

Να πούμε ότι το ερευνητικό κέντρο CLEO στοχεύει στη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών, στη μείωση της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών στα νοσοκομεία, στον καθορισμό της άριστης αντιμετώπισης παιδιατρικών νοσημάτων, καθώς και στη σύμπραξη με άλλες ομάδες ερευνητικού ενδιαφέροντος για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση παρεμβάσεων για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας σε παιδιατρικούς ασθενείς.

 

Η καμπάνια αφορά τον καθέναν από εμάς, γι' αυτό Μικρόβια Μακριά με Χέρια Καθαρά!

 

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode