Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την Πνευμονική Ίνωση

2022-10-18 08:58

 

 

Ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Πνευμονική Ίνωση, με τίτλο «Πνευμονική Ίνωση, άκουσε το σώμα σου πριν να είναι αργά», διοργανώνει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής».  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, στις 10 το πρωί, και είσοδο ελεύθερη.

Η Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση-ΙΠΙ (Idiopathic Pulmonary Fibrosis – IPF) είναι μια προοδευτικά εξελισσόμενη, μη αναστρέψιμη νόσος, άγνωστης αιτιολογίας.

Στην Ελλάδα, οι ασθενείς υπολογίζονται σε 2.000-3.000 και οι νέοι ασθενείς κάθε χρόνο υπολογίζονται σε 800. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι είτε αδιάγνωστοι είτε λαμβάνουν αδόκιμες ή επιβλαβείς θεραπείες. Στην Ευρώπη επηρεάζει σήμερα περισσότερους από 300.000 ανθρώπους, ενώ πάνω από 50.000 χάνουν τη ζωή τους από την Π.Ι. κάθε χρόνο.
 

Η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

«Πνευμονικές Ινώσεις. Γιατί μας αφορούν και ποιες οι τελευταίες εξελίξεις», «Διατροφή και Πνευμονική Ίνωση. Τι πρέπει να γνωρίζουμε», «Θεραπεία και Φροντίδα κατά την Πνευμονική Ίνωση», «Ο ρόλος της Ψυχολογίας στη διαχείριση και στη θεραπεία της Πνευμονικής Ίνωσης», Τρέχουσες εξελίξεις για τη θεραπεία της πνευμονικής ίνωσης».

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών βρίσκονται ο ομότιμος καθηγητής πνευμονολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοσθένης Μπούρος, η πνευμονολόγος –φυματιολόγος ΓΝΝΘΑ «η Σωτηρία», Σταματούλα Τσικρικά, ο πνευμονολόγος Βασίλειος Τζίλας, καθώς και ο Αν. καθηγητής πνευμονολογίας, Αργύριος Τζουβελέκης.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944299600, στην ιστοσελίδα www.ipfgreece.gr καθώς και στο e-mail info@ipfgreece.gr.
 

Πηγή: healthdaily.gr

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode