Ημέρα ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας η 24η Οκτωβρίου

2017-10-19 15:46

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παρηγορικής Φροντίδας  2017, η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗΣΥΑ) διοργανώνει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας 2017.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η γνωστοποίηση και η ανάδειξη των εθελοντικών αυτών δομών των ελληνικών δημοσίων νοσοκομείων, που εδώ και δεκαετίες χωρίς υποστήριξη από την Πολιτεία, αλλά στηριζόμενα στο φιλότιμο των λειτουργών υγείας, προσφέρουν την επιστημονική τους υποστήριξη στους ασθενείς που υποφέρουν.

Στις 24 Οκτωβρίου, 21 Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι ανοιχτά στο κοινό από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για το θεραπευτικό τους έργο, που αφορά άμεσα το δικαίωμα και τις δυνατότητες Θεραπείας του Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής.

Τα Κέντρα Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας έχουν θεσμοθετηθεί με υπουργική απόφαση, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν συμπεριληφθεί στους οργανισμούς των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι οι λειτουργεί υγείας, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι κ.ά να τα κρατούν ανοιχτά σε εθελοντική βάση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών για θεραπεία του καλοήθους ή κακοήθους πόνου τους και να προσφέρουν παρηγορική αγωγή σε ανθρώπους με απειλητικά για τη ζωή χρόνια νοσήματα.

Εκατοντάδες συνάνθρωποι που υποφέρουν από χρόνιο πόνο έχουν καταφέρει να συνεχίσουν με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη ζωή τους χάρη  στα ιατρεία αυτά, η ύπαρξη των οποίων δεν είναι  γνωστή στο  βαθμό που θα έπρεπε. Η Θεραπεία του Πόνου και η Παρηγορική Φροντίδα μειώνουν σημαντικά την ψυχολογική, κοινωνική και οικονομική επιβάρυνση των ασθενών που υποφέρουν από πόνο και επώδυνα χρόνια νοσήματα καθώς και των οικογενειών τους.

Οι λειτουργοί υγείας σάς περιμένουν να σας γνωρίσουν, να σας ενημερώσουν και να σας στηρίξουν.
 


 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode