Ημερίδα Καρδιαγγειακός κίνδυνος στα ρευματικά νοσήματα. Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση

2017-06-01 10:17

 

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Καρδιαγγειακός κίνδυνος στα ρευματικά νοσήματα. Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση», την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα «Στέλιος Παπαδημητρίου» (Λ. Συγγρού 357, Καλλιθέα). 

Η θεματολογία καλύπτει θέματα όπως ο καρδιαγγειακός κίνδυνος στα ρευματικά νοσήματα, το λιπιδαιμικό προφίλ και η πρόληψη στους ρευματικούς ασθενείς, διαγνωστικά εργαλεία για την προσέγγιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στους ρευματικούς ασθενείς, ο ρόλος της άσκησης, της μουσικής και του χορού στους καρδιαγγειακούς και ρευματικούς ασθενείς. Μετά το πέρας της Ημερίδας, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Αίθριο του Ωνασείου.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση ασθενών με ρευματικά νοσήματα για την πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι ρευματικοί ασθενείς παρουσιάζουν μεγαλύτερη συχνότητα καρδιαγγειακών προβλημάτων απ’ ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός. Η καρδιαγγειακή νόσος σε αυτή την ομάδα ασθενών είναι συνήθως σιωπηλή, με αποτέλεσμα η διάγνωση να τίθεται πολύ αργά. 

Η Ημερίδα απευθύνεται σε ασθενείς και σε επαγγελματίες υγείας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται εδώ.

 

Πηγή: Iatronet.gr

 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode