Ωνάσειο: Μονάδα κληρονομικών και σπανίων καρδιαγγειακών παθήσεων

2017-12-18 11:16

 

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Κληρονομικών και Σπανίων Καρδιαγγειακών Παθήσεων.

Η Μονάδα απευθύνεται σε ασθενείς και τις οικογένειές τους με κληρονομικά και σπάνια νοσήματα της καρδιάς, σε οικογένειες με ιστορικό αιφνιδίου θανάτου σε κάποιον συγγενή τους, αθλητές και νέους με συμπτώματα ή αδιευκρίνιστα καρδιολογικά προβλήματα (διαταραχές του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, δομικές διαταραχές και αρρυθμίες).
Επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας είναι ο Άρης Αναστασάκης με συνεργάτη τον Κωνσταντίνο Ριτσάτο. 

Η Μονάδα θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις λοιπές δομές του νοσοκομείου, και συγκεκριμένα με τη γενετική, την παιδοκαρδιολογία, την επεμβατική καρδιολογία, την ηλεκτροφυσιολογία, την καρδιακή ανεπάρκεια, την καρδιοχειρουργική και τις μεταμοσχεύσεις.

Σκοπός της Μονάδας Κληρονομικών και Σπανίων Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Ωνασείου είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, ξεκινώντας από τη διάγνωση της επωάζουσας νόσου, την μελέτη της υποκλινικής της έκφρασης και την αντιμετώπιση των βαριάς μορφής εκδηλώσεων αρρυθμιογένειας και καρδιακής ανεπάρκειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό εξέτασης από ιατρό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210 94 93 933 (Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων, Δευτέρα - Παρασκευή, 08:00 – 16:00) και 6946 39 80 88.

Πηγή: health.in.gr

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode