Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση: Τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζουμε

2020-11-23 16:41

 

 

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ) ανήκει στην ομάδα των σπάνιων παθήσεων και προσβάλλει 15-25 ανθρώπους ανά εκατομμύριο. Οφείλεται στην αυξημένη πίεση στις αρτηρίες που οδηγούν το αίμα από την καρδιά στους πνεύμονες, τις πνευμονικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα την καταπόνηση της καρδιάς και τη σταδιακή παύση της λειτουργίας της. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και εξελικτική νόσο για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία, ωστόσο υπάρχουν σήμερα πολλές θεραπευτικές αγωγές που καθυστερούν την εξέλιξη της νόσου και εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς.Νέα ενημερωτική εκστρατεία για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση
 

Η Janssen Ελλάδος, εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης δημιούργησε καμπάνια ενημερωτικής εκστρατείας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση. 

Με κεντρικό εικαστικό μια ανθρώπινη φιγούρα, που σταδιακά αναδύεται από τη θάλασσα, επειδή η ανάσα τελειώνει και σε παραλληλισμό με αυτή την ανεξήγητη διακοπή αναπνοής, η εκστρατεία έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της αναγνώρισης των κοινών συμπτωμάτων και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης προτού η νόσος εξελιχθεί, δίνοντας έμφαση και προτροπή στο κοινό να απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό.

Με αφορμή την ενημερωτική εκστρατεία, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Gisella Dante δήλωσε: «Η Janssen είναι ένας οργανισμός με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία και φυσικά τους ασθενείς και τους φροντιστές τους. Οι αξίες μας, η εμπειρία μας σε συνδυασμό με την επιστημονική μας καινοτομία και το κοινωνικό μας αποτύπωμα αποτελούν οδηγούς για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών».


 

Τα συμπτώματα της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης
 

Η ανεξήγητη δύσπνοια και κόπωση είναι δύο συμπτώματα που χτυπούν καμπανάκι κινδύνου στον καθένα μας για μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή νόσο, την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η οποία μάλιστα «προτιμά» τις γυναίκες μεταξύ 30 και 50 ετών, παρότι μπορεί να εμφανιστεί στον καθένα. Δυστυχώς, τα συμπτώματα αυτά είναι πολύ «γενικά», με αποτέλεσμα να τα παραμελούμε και να καθυστερεί η διάγνωση της νόσου.


 

Η αντιμετώπιση της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης


Παρότι η ΠΑΥ είναι ένα σπάνιο νόσημα, οι ερευνητές και οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι αφοσιωμένες στην εξεύρεση νέων θεραπειών που θα βελτιώσουν σημαντικά τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η Janssen Ελλάδος, εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην επιστημονική έρευνα για τα αίτια τα οποία προκαλούν την ΠΑΥ αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι ασθενείς μπορούν να ζήσουν μια όσο το δυνατόν πιο καλή και φυσιολογική ζωή. Για αυτό το σκοπό η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την επιστημονική κοινότητα καθώς και με συλλόγους ασθενών σε όλο τον κόσμο, ώστε να προάγει την κατανόηση για την ασθένεια αλλά και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ΠΑΥ μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα PH HUMAN ebook, η οποία είναι προσβάσιμη για όλους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.ph-human.com/ebook/greek.


Πηγή: 
capital.gr

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode