Σημαντική συνεργασία του ΠΑΓΝΗ με τον σύλλογο «Ηλιαχτίδα»

2021-05-27 12:15

 

 


Παίρνοντας δύναμη από τους μικρούς ήρωες, αλλά και από τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές συνεχίζει να στέκεται δίπλα μας ηθικά και οικονομικά αναγνωρίζοντας τον αγώνα και το έργο μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διεύρυνση της εθελοντικής μας προσφοράς στα παιδιά και τους έφηβους που πάσχουν από σπάνιες ή χρόνιες ή σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες ή παθήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάμε τη νέα μας δράση «Χαρά και Δημιουργία», η οποία συνδυάζει την ψυχολογική ενδυνάμωση και τη δημιουργική απασχόληση των νοσηλευόμενων παιδιών.

Στη δράση αυτήν, βασικό ρόλο θα έχουν οι επίσημοι θεσμικοί συνεργάτες μας: η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Πα.Γ.Ν.Η., το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και με τη συνδρομή της εθελοντικής μας ομάδας.

Στην «Ηλιαχτίδα», διατηρώντας πάντα ως κύριο σκοπό του Σωματείου την ψυχολογική, ηθική, και υλική παροχή στα παιδιά και στους έφηβους με νεοπλασία και στις οικογένειές τους, αλλά αναγνωρίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για στήριξη στα παιδιά και σε έφηβους που αντιμετωπίζουν σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες ή σπάνιες ή χρόνιες παθήσεις, με την τροποποίηση του καταστατικού μας, την οποία αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, μεγαλώνουμε την ομάδα μας.

Και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την «Ηλιαχτίδα» να κάνουμε το πρώτο βήμα σε αυτήν την πορεία με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τη Γενική Παιδιατρική Κλινική και την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πα.Γ.Ν.Η. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/05/2021. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε βάση εκτίμησης αναγκών και με την προτροπή και προσωπική επιθυμία του αναπληρωτή διοικητή του Πα.Γ.Ν.Η. κου Στέλιου Κτενιαδάκη.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν εκ μέρους της Διοίκησης του Πα.Γ.Ν.Η. ο διοικητής κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, εκ μέρους της Γενικής Παιδιατρικής Κλινικής ο Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Γαλανάκης, εκ μέρους της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, η Διευθύντρια κα Μαρία Μπάστα κι εκ μέρους της Ηλιαχτίδας η κα Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρος Δ.Σ.

Εκ μέρους της «Ηλιαχτίδα», θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διοίκηση του Πα.Γ.Ν.Η. και τους διευθυντές των κλινικών για την άψογη συνεργασία. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αναπληρωτή διοικητή κ. Στέλιο Κτενιαδάκη και την κα Χρυσούλα Περδικογιάννη, Επικ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, για τη σημαντική συμβολή τους στην επίτευξη της συνεργασίας αυτής.

Για όλους εμάς στην «Ηλιαχτίδα», αποτελεί χαρά και τιμή να μπορούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το εξαιρετικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έχοντας ως μοναδικό στόχο την ψυχική ενδυνάμωση και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των νοσηλευόμενων παιδιών. Στόχος μας να επεκτείνουμε τη δράση αυτή και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία του νησιού, γιατί η αγκαλιά μας, με τη βοήθεια όλων των υποστηρικτών και των φίλων της Ηλιαχτίδας θέλουμε να μεγαλώνει συνεχώς και να χωράει όλα τα παιδιά.

 

Πηγή: maleviziotis.gr

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.
 

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode