Unlimited Abilities Days: Μία εκδήλωση που έρχεται να γκρεμίσει τα στερεότυπα για την Αναπηρία και τις Χρόνιες Παθήσεις

2019-10-17 12:05

 


 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το «Unlimited Abilities Days», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μία εκδήλωση που αποσκοπεί στο να αναδείξει τις ικανότητες των ατόμων με ορατή ή αόρατη Αναπηρία, καθώς και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση αυτών, προκειμένου να ενεργοποιήσει και να εμπλέξει τον κάθε πολίτη στην ενσωμάτωσή τους.

Θα είναι μία πολυδιάστατη εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικοί επιχειρηματίες και θεσμικοί φορείς, και θα αποτελείται από επιμέρους δράσεις.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν:

 

(Προπώληση εισιτηρίων μέσω του viva.gr ή www.abilitiesdays.com)

Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή αόρατη, κοινωνικοί επιχειρηματίες, ακτιβιστές, καθημερινοί άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μιλήσουν για τις μοναδικές τους ιστορίες, σε μία προσπάθεια να εμπνεύσουν με τις ικανότητές τους. Ικανότητες με τις οποίες διαπρέπουν καθημερινά συμβάλλοντας στη συστημική αλλαγή που θα κάνει τον κόσμο πιο «ανθρώπινο».

GAZI HALL- ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 11 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

 

Η ανατροπή των στερεοτύπων για την αναπηρία, η ενημέρωση και η πρόληψη σε θέματα Υγείας και η Κοινωνική Ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων θα μετατραπούν σε διαδραστικές δράσεις που θα τον κάθε πολίτη να συμμετάσχει απαντώντας σε 10+1 ερωτήσεις, των 10+1 θεματικών στην Υγεία και Κοινωνική Ενσωμάτωση, μπαίνοντας αυτόματα σε κλήρωση για δώρα Τεχνολογίας.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που θα υπάρχουν στον χώρο της εκδήλωσης, το κοινό θα μπορεί να εγγραφεί ως δότης μυελού των οστών και στο Μητρώο Δωρητών Οργάνων, καθώς και να συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία από το Blood-e.

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ - ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Πρόκειται για το 1ο «Design & Care» Hackathon που έχει ως στόχο να συνδυάσει το design με τη φροντίδα και την ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων, να αξιοποιήσει το κοινωνικό marketing ανατρέποντας τα στερεότυπα γύρω από την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, να ενημερώσει το ευρύ κοινό για θέματα πρόληψης, αλλά και να ενδυναμώσει  τους ίδιους τους ανθρώπους με αναπηρία. 

Αν ασχολείσαι με το σχέδιο, έλα να σχεδιάσεις τις στάμπες των  T-shirts “Re-action” , όπου η κάθε collection είναι αφιερωμένη σε διαφορετική πάθηση/αναπηρία, και δες τα σχέδιά σου να κυκλοφορούν στην αγορά από το 2020. Επίσης, τα καλύτερα σχέδια θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και ψηφιακές γραφίδες σχεδίασης!

*Για συμμετοχή στο HACKATHON απαιτείται προεγγραφή στο abilitiesdays.com.

INNOVATHENS powered by SAMSUNG - ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δίκτυο της Humane με στρατηγικούς εταίρους την ASHOKA, την AIESEC, το People's Trust, το HIGGS, το ΣΦΕΕ, την Ομάδα Σύμπραξις, και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς.

Να πούμε τέλος ότι κατά τη διάρκεια του #ABILITIES TALKS θα υπάρχει διερμηνεία στη Νοηματική, πρόγραμμα σε κώδικα braille, ενώ θα επιτρέπεται η είσοδος σε σκύλους οδηγούς.

 

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής.

Πίσω

Επαφή

Ο Κόσμος των Σπανίων Παθήσεων - Ελίνα Μιαούλη

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Υλοποιήθηκε από Webnode